15.12.2016
Taito United

Taito United rakentamassa räätälöityä reseptipalvelu-järjestelmää Canter Oy:n kanssa

 

Taito United ja Canter Oy ovat kehittämässä uutta järjestelmää Suomen Leipuriliitto Oy:lle, minkä tarkoituksena on leipomoiden omien reseptien perusteella tuottaa automaattisesti pakkausmerkintöihin tarvittavat tiedot. Taustalla vaikuttaa 13.12.2016 voimaantullut EU:n elintarviketietoasetus, joka tiukentaa pakkausmerkintöjen vaatimuksia.

Järjestelmän myötä raaka-aineiden toimittajat tarjoavat omien raaka-aineidensa tiedot keskitetysti leipomo- ja konditoriayritysten käyttöön. Lisäksi leipomoilla on mahdollisuus syöttää järjestelmään omia raaka-aineitaan. Huomioon otetaan sekin, että osa leipomoista voi toimia myös raaka-ainetoimittajina.

Taito United digitaalisen palvelun rakentajana

Palvelun luomisessa Canter Oy:n vastuulla ovat tuotetietojen keskitetty hallinta ja Taito United puolestaan huolehtii palvelun digitaalisen puolen rakentamisesta asiakkasnäkökulman huomioiden. Canterin toimitusjohtaja Patrik Palatzin mukaan tuotetietojen hallinnan tarve on pitkään painottunut monenlaisiin nettiin liittyviin palveluihin.

Taito Unitedin toimitusjohtaja Tuomas Kaipaisen mukaan yhteistyön tekemisen tarve näkyy myös digitaalisten palvelujen puolella. “Nykyisin asiakkaat haluavat jotakin aivan uutta digipalvelua, jota sitten tarjoavat omille asiakkailleen. Ei siis sellaista, joka jollakin muulla on jo käytössä”.

Helppous ja intuitiivisuus ovat olennaisessa asemassa tietointensiivisen verkkopalvelun kehittämiseksi asiakkaita tyydyttävällä tavalla. Käyttäjä halutaan ohjata ikään kuin itsestään eteenpäin palveluita käyttäessään ja mukaantulon kynnys pyritään palvelussa tekemään käyttäjille mahdollisimman matalaksi.

vaalealeipa

 

Käyttäjäkokemus edellä

“Kaikki tarvittavat tietoturvatekniset standardit otetaan huomioon ja toteutetaan palvelua rakennettaessa. Käyttäjät pääsevät näkemään vain niitä tietoja, joita heidän kuuluu päästä näkemään. Leipomot eivät näe toistensa reseptejä eivätkä raaka-ainetoimittajat toistensa raaka-aineita”, Kaipainen ja Palatz vakuuttavat.

Palvelun toteuttaminen on jo aloitettu ja sitä viedään eteenpäin yhdessä kehitysryhmän kanssa. Ryhmään kuuluu myös tulevia käyttäjiä, raaka-ainetoimittajia ja leipureita, joiden näkemyksiä ja palautetta tullaan kuuntelemaan. Toteuttamisvaiheen seuraa palvelun pilotointi ja tavoitteena on saada palvelu käyttöön ensi vuoden maaliskuussa.

Kaipaisen ja Palatzin mukaan digimaailma muuttuu aimo harppauksin, joten “valmista pakettia” ei voida kerralla luoda. Nykyisiä palveluita kehitetään koko ajan matkan varrella, ja niin tullaan tekemään myös tämän palvelun suhteen.

Alkuperäinen uutinen painetussa Leipurilehdessä, lehden sivuille pääset tästä.
Tutustu reseptipalvelujärjestelmän kehittäjiin, Taito Unitediin ja Canter Oy:n linkeistä