Hyvä Omistaja 2019 on valittu!

 

Miia Sarkola on Hyvä Omistaja 2019 

Ratkaisutoimisto Seedin järjestämän Hyvä Omistaja -hankkeen tarkoitus on lisätä tietoisuutta suomalaisesta omistajuudesta. Eri vuosina Hyväksi Omistajaksi on palkittu erilaisia omistajia: perustajaomistajia, toisen polven omistajia ja nyt viimeisimpänä pörssiyrityksen omistaja. 

Tänä vuonna raati valitsi Hyväksi Omistajaksi Miia Sarkolan. Omistaja uransa Sarkola aloitti perustamalla pienen tilitoimiston Pihtiputaalle, joka myöhemmin yhdistyi keväällä 2018 pörssiin listautuneeseen Aallon Groupiin. Miia Sarkolan matka on siis kulkenut piskuisesta Pihtiputaalaisesta tilitoimistosta pörssiin.

Miia valittiin voittajaksi sillä hän vastasi parhaiten raadin asettamia Hyvän Omistajuuden kriteerejä. Häntä myös luonnehdittiin erään äänestäjän toimesta seuraavin sanoin: “Sinnikäs, todella kovalla työllä nykyiseen asemaansa päässyt omistaja, joka ymmärtää syvällisesti yrittäjyyden ja omistajuuden erityislaadun ja niiden yhteyden.”

Muita ehdokkaita kisassa olivat Sami Ensio, Mikko Kuitunen ja Johan Hammarén. Jokainen on omalla tavallaan vaikuttanut oman pörssiyhtiönsä menestykseen. Yhdistäviä tekijöitä näille omistajille oli omistajatahdon vahvuus. Omistajatahdolla tarkoitetaan omistajan/omistajien luomaa tahtotilaa ja suuntaviivaa, jonka mukaan yritys toimii. Ilman selkeää suuntaa, yritystä on vaikea viedä kohti kasvua.

Ratkaisutoimisto Seedi onnittelee voittajaa!