21.10.2016
EY

EY Entrepreneur of the Year 2016 Palvelut-sarjan finalistit

EY:n kovatasoisen Entrepreneur of the Year 2016 -kilpailun finalistit julkistettiin 12.10. Nyt esittelyssä ovat Palvelut-sarjan finalistit, jotka muiden finalistien tapaan kisaavat koko kilpailun voittajan tittelistä sekä sarjapalkinnoista. Useista yrittäjäkilpailusta poiketen Entrepreneur of the Year pohjautuu yrittäjien henkilökohtaisiin haastatteluihin, joissa ei keskitytä vain taloudellisiin tunnuslukuihin vaan huomioidaan yrittäjyyden eri osa-alueet.

janne-jarvinen

 

LM Tietopalvelut Oy, Janne Järvinen

LM Tietopalvelut tarjoaa räätälöityjä palveluita elektronisten ja painettujen aineistojen käyttöön ja hallinnointiin. Yrityksen asiakkaina ovat akateemiset, lääketieteelliset ja yleiset kirjastot sekä yritykset toimialasta riippumatta.

Janne Järvisen toimitusjohtajuuden aikana yritys on kasvattanut liikevaihtoaan 5 miljoonasta yli 133 miljoonaan euroon. Huiman kasvun takana on pitkäjänteinen työ bisnes edellä. “Isän opeista on siirrytty tekemään omaa juttua”, tiivistää Järvinen.

 

matti-roto

 

Qvantel Oy, Matti Roto

Qvantel on kansainvälisesti toimiva teleoperaattorien liiketoiminnan tukijärjestelmiä ja IT-palveluita tarjoava yhtiö. Qvantelin menestys on ollut kilpaillulle alalle poikkeuksellista – liikevaihto vuonna 2015 oli 28 miljoonaa euroa, lähes kolminkertainen vuoden 2011 liikevaihtoon verrattuna.

Matti Roto on sarjayrittäjä, jolla on kokemusta jo kahden yrityksen listautumisesta ja kolmen yrityksen myynnistä. Roton mielestä “Suomessa ei ole koskaan ollut tarpeeksi yrittäjiä ja erityisesti kasvuyrittäjiä”. Qvantelin tie menestykseen on ollut suomalaisen työmoraalin ansiota ja matka on Roton mukaan ollut kiinnostava. “Kasvua saadaan luotua hyvän porukan kautta”, kertoi Roto finalistien julkistamistilaisuudessa.

 

studentwork

 

Studentwork Sharper Oy, Heikki Karimaa, Lucas Geisler, Tomas Valkama

Studentwork Sharper Oy on johtava pohjoismainen nuorten korkeakoulutettujen osaajien henkilöstövuokraukseen ja rekrytointiin erikoistunut henkilöstöpalveluyritys. Verkossa tehtävät arvioinnit ja kulttuureiltaan sopivien ”matchien” löytyminen ovat rekrytointiprosessin keskiössä. Vuonna 2015 Studentwork oli mukana työllistämässä yli 6 000 opiskelijaa tai vastavalmistunutta.

Kasvunnälkäisen yrittäjäkolmikon idea syntyi anniskeluravintola Passionin terassilla Tampereella, kun opiskelijat pohtivat mihin työllistyisivät tulevaisuudessa. Monet tutut olivat saaneet työpaikan rekrytointifirman kautta ja pian pojille olikin selvää, että he perustavat omansa. Yrityksen liikevaihto viime vuonna oli jo liki 26 miljoonaa euroa ja se työllisti yli 630 henkilöä.

Lue lisää Palvelut-sarjan voittajista täältä.

 

EY Entrepreneur of the Year on arvostettu tunnustuspalkinto kasvuhakuisille yrittäjille, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Kilpailu on maailman ainoa kansainvälinen yrittäjäkilpailu, joka järjestetään kaikilla mantereilla yli 60 maassa alueellisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Valtakunnallinen finaali järjestetään 4.11.