Rukakeskuksen Kari Jussi Aho on Hyvä Omistaja 2018

Rukakeskuksen ja Pyhätunturin hallituksen puheenjohtaja Kari Jussi Aho palkittiin Hyvä Omistaja 2018 -kilpailun voittajana.

”Rukakeskus, Lääkärikeskus Aava ja muut perheen yritykset ovat jatkaneet vahvaa kasvutarinaansa. Kari Jussi Aho täyttää kaikki hyvälle omistajalle asettamamme kriteerit”, sanoo kilpailun raadin puheenjohtaja ja Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma.

Kari Jussi Aho on Rukakeskuksen ja Lääkärikeskus Aavan toisen polven omistajia ja kasvattanut sisarustensa kanssa yritysten omistaja-arvoa sekä perheen omistajaosaamista raadin mielestä esimerkillisesti. Raati valitsi voittajan kolmen eniten yleisöääniä saaneen joukosta.

”Kari Jussi Aho on perheyrityksen omistajan malliesimerkki. Yrityksellä on takanaan onnistunut sukupolvenvaihdos. EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajana toimivan Ahon johdolla on syntynyt myös Suomalaisen Omistajuuden Toimintaohjelma”, sanoo Seedin omistaja ja toimitusjohtaja Marko Parkkinen.

Hyvä omistaja -kilpailu on osa Yrittäjästä omistajaksi -hanketta, jota tuottavat Ratkaisutoimisto Seedi sekä NeonAudit. Yleisön suosikki kisassa oli Tokmannin perustaja ja suursijoittaja Kyösti Kakkonen ja lehdistön suosikki kiertotalouden työvaateyhtiö TouchPointin omistaja Outi Luukko.

”Hyvä omistajuus tuottaa positiivisen ketjureaktion”

”Omistaja on valmis panostamaan rahaa, ottamaan riskiä ja kantamaan vastuuta. Usein kiinni yrityksessä on koko oma ja perheen varallisuus. Kun omistajat menestyvät, yritykset pystyvät tarjoamaan työtä, tekemään investointeja ja kasvattamaan kansantaloutta sekä verotuloja. Se on kaikkien etu”, sanoo Aho.

”Toisaalta kaikki suomalaiset voivat vaikuttaa omaan tulevaan elintasoonsa myös ryhtymällä yritysten omistajiksi osakesäästämisen muodossa.”

Ahon mielestä yrittäjienkin kannattaisi hajauttaa omaisuuttaan, säästää ja sijoittaa.

”Harvalla yrittäjällä on muuta omaisuutta kuin oma yritys ja asunto. Kyllä jokaisen yrittäjän olisi hyvä pyrkiä laittamaan joitakin euroja päivässä sivuun. Etenkin kun olemme saamassa Suomeen osakesäästötilit. Pienestäkin yrityksestä voi näin kasvaa suuri ja yrittäjästä omistaja”, sanoo Aho.

Hyvä Omistaja -kilpailu järjestettiin kolmatta kertaa.

Mukana olivat kolmen palkitun lisäksi Normet Groupin Aaro Cantell, Accountorin Asko Schrey, Marimekon Mika Ihamuotila, Genelecin Maria Martikainen ja Antellin Tomi Lantto.

”Haluamme hankkeella tuoda esille sen, että hyvä omistaminen on opittavissa oleva taito, eikä seurausta omistajaksi syntymisestä. Se on työtä ja tekemistä”, sanoo Parkkinen.

Raadin määrittelemät hyvän omistajuuden kriteerit ovat omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen tai yritysten suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu.

Raadissa ovat mukana sijoitusjohtaja Tero Luoma Taalerista, toimitusjohtaja Marko Parkkinen Seedistä, perustaja ja pääomistaja sekä Hyvä Omistaja 2017 Julianna Borsos Bocapista, osakas Teemu Rantala NeonAuditista sekä Kauppalehden toimittaja ja Viestintä Aviapoliksen konsultti Eeva- Stiina Pesonen.

Nettiäänestäjät Rukakeskuksen Kari Jussi Ahosta:

”Kari Jussi Aho edustaa pitkäjänteistä omistajuutta, joka rakentaa suomalaista hyvinvointia lyhyen aikavälin intresseistä piittaamatta”, kommentoi yksi äänestäjä netissä.
”Arvostan suuresti Kari Jussin ja koko Ahon perheen sitoutumista perheyrityksen kehittämiseen. Työntekijänä on tunne, niin kuin kuuluisi perheeseen.”

Tokmannin Kyösti Kakkosesta:

”Hyvä yrittäjä, joka osaamisellaan luonut työtä suurelle joukolle ihmisiä. Lisäksi monessa alkavassa yrityksessä kehittäjänä.”
”Arvostan hänen liikemiesosaamisen lisäksi suuresti hänen panostaan taiteisiin, kulttuuriin ja hyväntekeväisyyteen.”

Työvaatevalmistaja Touchpointin Outi Luukosta:

”Vaatinut rohkeutta ja idearikkautta sekä tiettyä nöyryyttä luoda näinkin uuden ja ajankohtaisen alan yritys ja johtaa sitä.”
”Vastuullisuudella voi tehdä menestyvää liiketoimintaa.”

Yhteystiedot:

Hyvä Omistaja 2018, projektipäällikkö Janina Rautio, Ratkaisutoimisto Seedi, 040 756 77 46 janina.rautio@seedi.fi
Toimitusjohtaja Marko Parkkinen, Ratkaisutoimisto Seedi, 044 580 26 76 marko.parkkinen@seedi.fi
Hyvä omistaja 2018 -raadin puheenjohtaja, sijoitusjohtaja Tero Luoma, Taaleri, 050 344 99 93 tero.luoma@taaleri.com
Hyvä Omistaja 2018, Hallituksen puheenjohtaja Kari Jussi Aho, Rukakeskus Oy/ Pyhätunturi Oy, 0400
410 488 kj.aho@pyha.fi

 

Aiheesta muualla:

EK: EK:n Yrittäjävaltuuskunnan pj. Kari Jussi Aho on Hyvä Omistaja 2018

Kauppalehti: Hyvä Omistaja 2018 valittu – ”perheyrityksen omistajan malliesimerkki”

Koillissanomat: Rukan Kari Jussi Aho voitti Vuoden 2018 Hyvä Omistaja -kilpailun – kannustaa yrittäjiä hajauttamaan omaisuuttaan