Omistajaosaaja – Philip Aminoff

Hyvä omistaja 2016 -äänestys pyrkii nostamaan esille suomalaista omistaja-osaamista, koska,”kansantaloudellinen kasvumme on kiinni pitkälti uuden luomisesta, jonka moottorina toimivat nimenomaisesti pienet ja keskisuuret yritykset. Parhaimmillaan kasvun polku hyödyttää yhteiskuntaamme merkittävästi ja jos siihen polkuun kytkeytyy yrittäjän oma kasvu yrittäjästä hyväksi omistajaksi on vaikutus moninkertainen. Siksi Hyvän Omistajuuden eteen kannattaa taistella. Omistajuus kuuluu kaikille,” Juhani Elomaa, Taaleri.

Vuoden 2016 Hyvä omistajuus -raati on määritellyt Hyvän omistajuuden tärkeimmät kriteerit, jotka ovat omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu.

Kriteereihin peilaten on raati kutsunut Suomen eturivin omistajaosaajia mukaan tukemaan asiaa. Näiden kriteerien pohjalta esittelemme omistajaosaajan Philip Aminoffin.

Aminoff on perheyritysten asiantuntija ja DIF:in puheenjohtaja. Omistaja mm. Veho Oy Ab:ssa (omistajaneuvoston puheenjohtaja), Helvar Merca Oy Ab:ssa ja Helectron Oy Ab:ssa (kummassakin hallituksen puheenjohtaja).

Helvar Mercaan kuuluvat valonohjausyhtiö Helvar, tehdasautomaatioyhtiö Fastems ja työstökoneiden ja teollisuusrobottien maahantuontia harjoittava MTC Flextek. Helectron on AV-ratkaisuyhtiö Electrosonic:in emoyhtiö. Philip fokusoi omistajana yhtiöiden uudistumiseen kirkkaan tahtotilan ja yrityksen osaamispääoman kehittämisen kautta.

Hyvä omistaja 2016 -äänestys on päättynyt. Kiitos kaikille äänestäneille!