Hyvä omistaja 2016 on Jarkko Veijalainen

Etenkin 3 Step IT Groupin perustajana, hallituksen puheenjohtajana ja omistajana tunnettu Jarkko Veijalainen on valittu Hyväksi omistajaksi 2016. Suomalaisia omistajia ehdotettiin Hyvä omistaja 2016 –äänestykseen 14, ääniä annettiin 526 ja perusteluja lähemmäs 50. Jarkko Veijalainen oli eniten ääniä saaneiden joukossa ja vastasi toiminnallaan parhaiten raadin asettamia hyvän omistajuuden kriteereitä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Hyvä omistaja 2016 –valinta on osa laajempaa Hyvä omistajuus –hanketta, jonka tarkoituksena on nostaa esille omistajuuden merkitystä yhteiskunnassa sekä lisätä ymmärrystä omistajuudesta työnä ja osaamisena.

Hyvää omistajaa etsittiin hakemalla suomalaisilta ehdotuksia omistajasta, jossa täyttyy raadin määrittelemät hyvän omistajuuden kriteerit: omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu. Ehdotuksia ja ääniä otettiin vastaan kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Tämän jälkeen raati valitsi eniten ääniä saaneiden joukosta voittajaksi Jarkko Veijalaisen.

Hyva_omistaja
Hyvä omistaja 2016 -raati sekä Hyvä omistaja 2016 Jarkko Veijalainen (3 Step IT) ja eniten yleisöääniä saanut Katja Noponen (Katja Noponen Oy)

Omistajuudella on valtava merkitys

Jarkko Veijalainen on otettu valinnastaan. “Omistajuudella on yhteiskunnassamme valtava merkitys, ja suomalaisten pitäisi olla ylpeämpiä omiensa onnistumisista ja röyhkeämmin auttaa heitä.”

Ennen siirtymistään hallituksen puheenjohtajan rooliin vuonna 2005, Veijalainen toimi pitkään toimitusjohtajana. “Siirtymä ei ollut helppo, ja vaati paljon opettelua ensimmäisten vuosien aikana omaksua uusi rooli ja tapa toimia. Vuodet ovat kuitenkin opettaneet.” Veijalainen uskoo pitkän yrittäjä-taustansa tehneen hänestä vahvasti substanssia osaavan ja kasvollisen omistajan.

Veijalainen käy kerran vuodessa hallituksen puheenjohtajan roolissa 3 Step IT:n pääomistajien kanssa läpi heidän tahtotilansa ja näkemyksensä yrityksen suunnasta. Veijalainen painottaa omistajien tahdon välitystä ja kommunikointia hallitukselle. “Omistajien linjana on ollut halu kasvaa ja kehittyä, tämä vaatii koko yritykseltä riskinottokykyä.”

Omistajuus elää yrityksen kehityksen ja kasvun kautta. Erilaiset tilanteet vaativat erilaista omistajuutta. 3 Step IT:ssäkään omistajuus ei ole stabiili käsite, vaan se on muuttunut ja muuttuu jatkossakin.

Yleisön suosikki palauttaa tuhansia ihmisiä työelämään

Hyva_Omistaja_2016_Katja_Noponen

Eniten yleisöääniä kilpailussa sai Katja Noponen, ja hänet palkittiin kunniakirjalla. Hyvä omistaja 2016 -raati näki Noposen olevan vahvalla matkalla yrittäjästä hyväksi omistajaksi.

Noposen yksin omistama yhtiö on yksi menestyneimpiä naisen johtamia yrityksiä Suomessa. Katja Noponen Oy on valtakunnallinen valmennus- ja kuntoutusalan yritys, jonka palveluksessa on yli 50 alan asiantuntijaa noin 30 paikkakunnalla. Yrityksen lopputuotteena tuhannet ihmiset palaavat takaisin työelämään.

Noponen oli äänestyksen ainoa nainen, ja hän haluaakin nähdä jatkossa ehdolla enemmän naisomistajia.

Lisätietoja
Hyvä omistaja 2016, hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen, 3 Step IT Group, p. +358 50 543 2211, jarkko.veijalainen@3stepit.com
Yrittäjästä omistajaksi projektijohtaja Tanja Haapamäki, Ratkaisutoimisto Seedi, p. +35844 565 0088, tanja.haapamaki@seedi.fi

www.hyvaomistaja.fi
www.yrittajastaomistajaksi.fi

Aiheesta muualla:

Etera
Kauppalehti
Tivi