Omistaminen luo pohjan kulttuurille

On ollut ilahduttavaa seurata vuosien varrella, että suhde sekä omistamiseen, onnistumiseen että yhteistyöhön on Suomessa muuttunut. Vanhojen asenteiden tilalle on tullut aitoa auttamisen ja tukemisen tahtoa. Nyt ymmärretään, että hyvät suoritukset hyödyttävät kaikkia – eikä yksin pääse pitkälle.

Samalla uuden sukupolven myötä työn tekemisen käsite muuttuu. Työ on monelle elämäntapa, ei pelkästään yrittäjille ja omistajille. Tämä asettaa työyhteisöille vaatimuksia, mutta se tarjoaa myös hienoja mahdollisuuksia luoda toimivia ja menestyviä tiimejä.

Omistajan roolina on luoda pohja yrityksen kulttuurille. Vahva arvomaailma välittyy, vaikka omistaja vaikuttaisikin taustalla.

Tietty kasvunnälkäisyys ja myös heittäytyminen määrittelevät minua omistajana. Samoin suomalaisuus ja suomalaisuuteen liittyvät perusarvot ovat erityisesti tänä vuonna hyvin tärkeitä. Haluan välittää omien tekojeni kautta, että panostamalla hyvinvointiin lähellä, se kumuloituu hyväksi laajemminkin.

Jarkko Veijalainen
3 Step IT Groupin perustaja, hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja, enkelisijoittaja, yksi Kasvuryhmän perustajista, vuoden 2016 Hyvänä omistajana palkittu, Hyvä omistaja 2017 -raadin jäsen

www.3stepit.fi
jarkko.veijalainen@3stepit.com