Omistajaosaaja – Risto Siilasmaa

”Meidän pitää keskustella omistajuudesta enemmän ja avoimesti. Omistajat pysyvät mielellään piilossa, mutta hyviä omistajia on tärkeää tuoda estradille esikuviksi,” Eeva-Stiina Pesonen, Kauppalehti.

Hyvä omistaja 2016 -äänestys pyrkii nostamaan esille suomalaista omistaja-osaamista, koska,”kansantaloudellinen kasvumme on kiinni pitkälti uuden luomisesta, jonka moottorina toimivat nimenomaisesti pienet ja keskisuuret yritykset. Parhaimmillaan kasvun polku hyödyttää yhteiskuntaamme merkittävästi ja jos siihen polkuun kytkeytyy yrittäjän oma kasvu yrittäjästä hyväksi omistajaksi on vaikutus moninkertainen. Siksi Hyvän Omistajuuden eteen kannattaa taistella. Omistajuus kuuluu kaikille,” Juhani Elomaa, Taaleri.

Vuoden 2016 Hyvä omistajuus -raati on määritellyt Hyvän omistajuuden tärkeimmät kriteerit, jotka ovat omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu.

Kriteereihin peilaten on raati kutsunut Suomen eturivin omistajaosaajia mukaan tukemaan asiaa. Näiden kriteerien pohjalta esittelemme omistajaosaajan Risto Siilasmaan.

Risto Siilasmaa on F-securen perustaja, joka on lähtenyt omistajaksi lukuisiin suomalaisiin start-up yrityksiin. Hän käytti omistajavaltaa hallituksen puheenjohtajana, kun ”sairaasta” Nokiasta rakennettiin matkapuhelinyksikön myynnin ja Alcatel fuusion kautta uudelleen mielenkiintoinen kasvuyhtiö.

Siilasmaa onkin yhteiskuntavastuullinen sijoittaja ja omistaja. Hän tukee suomalaista toimintaa muidenkin kuin yritysten kautta, ja johti mm. vuonna 2009 puolustusministeriön asevelvollisuuden tulevaisuutta tutkinutta ryhmää. (Lisää Wikipediasta ja LinkedInistä)

 

Hyvä omistaja 2016 -äänestys on päättynyt. Kiitos kaikille äänestäneille!