Omistajaosaaja – Aaro Cantell

”Omistajaksi voi päätyä yrittämällä, perimällä, sijoittamalla tai naimalla, mutta hyväksi omistajaksi päätyy vain harjoittelemalla ja tekemällä paljon työtä,” Marko Parkkinen, Ratkaisutoimisto Seedi.

Hyvä omistaja 2016 -äänestys pyrkii nostamaan esille suomalaista omistaja-osaamista, koska, ”Hyvän Omistajuuden eteen kannattaa taistella. Omistajuus kuuluu kaikille,” Juhani Elomaa, Taaleri.

Vuoden 2016 Hyvä omistajuus -raati on määritellyt Hyvän omistajuuden tärkeimmät kriteerit, jotka ovat omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu.

Kriteereihin peilaten on raati kutsunut Suomen eturivin omistajaosaajia mukaan tukemaan asiaa. Näiden kriteerien pohjalta esittelemme omistajaosaajan Aaro Cantellin.

Cantelilla on vahva tausta pääomasijoittajana, jonka jälkeen hän laittoi vuonna 2005 konkreettisesti omat rahat ja kädet saveen ostaessaan suuren osan Normet Group Oy:stä. Normet Groupin lisäksi hän vaikuttaa mm. Affecto Group Oyj:ssä sekä Teknologiateollisuus ry:ssä.

Cantell oli vuonna 2014 mukana perustamassa yrityskasvua tukevaa Kasvuryhmää, ja toimii yhä sen aktiivisena puheenjohtajana. Kasvuryhmän missiona on luoda Suomeen merkittävä ja aktiivisesti toisiaan tukeva joukko globaalisti menestyviä yrityksiä, jotka jakavat intohimon kasvaa, kehittyä ja muuttaa maailmaa. Kasvuryhmässä on perustajajäsenten lisäksi jo yli 150 jäsentä. Cantell palkittiin vuonna 2014 vuoden liikemiehenä.

Hyvä omistaja 2016 -äänestys on päättynyt. Kiitos kaikille äänestäneille!