Hyvä omistaja 2017 on inhimillinen johtaja ja raudanluja ammattilainen

”Julianna on aktiivinen omistaja joka ymmärtää sekä yrittäjiä että numeroita. Tällä yhdistelmällä luodaan menestystarinoita”, äänestäjä kuvaili vuoden 2017 Hyvä omistaja -kilpailun voittanutta Julianna Borsosta.

Eniten yleisöääniä kahminut Borsos on tehnyt huikean kasvun yrittäjästä omistajaksi Bocap Private Equity Oy pääomasijoitusyhtiön perustajana ja pääomistajana. Samalla hän on yhtiön kautta auttanut aktiivisesti lukuisia muita suomalaisia yrittäjiä kasvamaan kohti hyvää omistajuutta.

Äänestäjät kiittelivätkin Borsoksen tekemää työtä yritysten puolesta: ”Julianna tekee loistavaa duunia juurikin siinä kentässä, jossa riittävän rahoituksen saaminen on hankalaa seuraavaa steppiä ja kasvuloikkaa varten suomalaisille yrityksille ja yrittäjille. Toimii yrittäjämäisesti kohdeyhtiöiden hyväksi ja luo kasvua Suomeen.”

Borsos sai ylistystä raudankovasta ammattitaidostaan, mutta myös inhimillisyydestään ja tekemisen meiningistään. Yrittäjyys ja hyvä omistajuus eivät olekaan pelkkää lukujen ymmärtämistä, vaan kohtaamisia ihmisten ja yritysten kanssa.

”Uskomattoman sitkeä yrittäjä, positiivinen ideanikkari, upea suomalaisen nuoren polven tähti”, yksi äänestäjistä kuvaili Borsosta ja toinen kirjoitti: ”Osaava, ihmisläheinen ja miellyttävä persoona. Jokaisella kohtaamisella on suuri lisäarvo.”

Yleisöäänten perusteella raati valitsi voittajan hyvän omistajuuden kriteereiden avulla. Tärkeimmät kriteerit ovat omistusten tasapaino, omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen tai yritysten suunnasta, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu.

Julianna Borsos on yllättynyt ja otettu valinnastaan. “Yrittäjyyteen perustuva hyvä omistajuus on pitkään kuljetun polun tulosta. Siinä oravanpyörässä tulee vaivihkaa tehtyä paljon hyvää, mutta myös opitaan välillä kovimmankin kautta haasteista ja vastoinkäymisistä ja sitten tulee yhtäkkiä tällainen arvostuksen osoitus – en ole koskaan odottanutkaan mitään palkintoja, mutta kovan puurtamisen jälkeen, se ilahduttaa’,” Borsos kommentoi voittoaan.

Mutta mitä hyvä omistajuus Borsoksen mielestä on? Miten tätä voisi yhteiskunnassamme kehittää? Muun muassa näitä asioita pohditaan Hyvä omistaja -webinaarissa ti 28.11 klo 16! Ilmoittaudu mukaan keskusteluun tästä >>