Hyvä omistaja 2017

Hyvä_omistaja_2017_voittaja_raati(Kuvassa Hyvä omistaja 2017 voittajan Julianna Borsoksen (toinen vasemmalta) lisäksi Kim Väisänen (kunniamaininta Kauppalehden omistajavalinta), Leena Niemistö (Hyvä omistaja 2017 -Finalisti) sekä Hyvä omistaja 2017 -raadin jäsenet Jarkko Veijalainen, Stefan Björkman, Marko Parkkinen, Alexander Sundström, Emil Elo sekä Jonathan Johansson. Oikealla Hyvä omistaja -hankkeen projektipäällikkö Janina Rautio)

Hyvä omistaja 2017 on huikean kasvun yrittäjästä omistajaksi tehnyt Bocap Private Equity Oy –pääomasijoitusyhtiön perustaja ja pääomistaja Julianna Borsos. Suomalaisia omistajia ehdotettiin toista kertaa järjestettyyn Hyvä omistaja 2017 -äänestykseen 18, ääniä annettiin 555 ja perusteluja ehdokkaista lähes 450 kappaletta. Julianna Borsos kahmi huikeat 41 % äänistä ja vastasi myös parhaiten raadin asettamia hyvän omistajuuden kriteereitä.

Julianna Borsos on tehnyt tärkeää työtä kasvattamalla suomalaisia pk-yrityksiä pääomasijoitusyhtiönsä Bocap Private Equity Oy:n kautta. Borsos on rakentanut Bocap-ryhmän puitteissa vuodesta 2012 lähtien merkittävän kokonaisuuden pk-yritysten tarpeita palvelevia rahastoja sekä osallistunut aktiivisena omistajana kohdeyritysten arvon kasvattamiseen.

Julianna Borsos on yllättynyt ja otettu valinnastaan. “Yrittäjyyteen perustuva hyvä omistajuus on pitkään kuljetun polun tulosta. Siinä oravanpyörässä tulee vaivihkaa tehtyä paljon hyvää, mutta myös opitaan välillä kovimmankin kautta haasteista ja vastoinkäymisistä ja sitten tulee yhtäkkiä tällainen arvostuksen osoitus – en ole koskaan odottanutkaan mitään palkintoja, mutta kovan puurtamisen jälkeen, se ilahduttaa’,” Borsos kommentoi.

Kauppalehden omistajavalintana palkittiin Kim Väisänen, joka oikeasti heittää sormet saveen taloudellisen panostuksen lisäksi. Kim on tämän hetken yksi tärkeimpiä omistajuuden ja yrittäjyyden puolestapuhujia Suomessa, joka ymmärtää, ettei ole mikään supermies, vaan ”sarjaepäonnistuja”, joka pystyy omilla tarinoillaan auttamaan muita.

Omistajuutta on erilaista, ja tänä vuonna haettiin laajasti erilaisia ehdokkaita: enkelisijoittajia, pääomasijoittajia, perheyrityksen omistajia tai kädet savessa oman yrityksensä perustaneita, nyt omistajan rooliin siirtyneitä henkilöitä.

www.bocap.fi 

Hyvä omistaja -webinaarin tallenne nähtävissä Youtubessa: