Omistajatahdon kiteyttämisestä menestyspolulle

Niin kivuliasta kuin se joskus voikin olla, kaikki kehittyminen vaatii tavoitteiden asettamista ja tahtotilaa. Olen Ratkaisutoimisto Seedissä kurkistanut aitiopaikalta pienten yritysten maailmaan, sillä Seedi on perustanut 15 yritystä viimeisen 5 vuoden aikana. Väistämättä jossain vaiheessa pulpahtaa esiin kysymys: yritys on tähän saakka kasvanut yrittäjän/ien innolla ja hiellä – mutta mitä seuraavaksi?

Yrityksen ensimmäisen kasvupyrähdyksen jälkeen jatkossa menestyminen vaatii omistajan roolia yrittäjyyden lisäksi. Täytyy istahtaa alas hetkeksi ja miettiä, mitä oikeastaan yritykseltä haluaa – antaa se jonain päivänä lapsille vai kenties myydä sen 10 vuoden kuluttua? Kukkeana ja kukoistavana tietysti, mutta mihin suuntaan kehittyneenä?

Olen päässyt Seedillä seuraamaan, miten kolmea juttua puntaroimalla yrittäjäomistajat pääsevät tässä alkuun:

1. Mikä on tahtoni ja toiveeni kiteytettynä, omistajan silmälaseilla katsottuna?

2. Tahtoni ja toiveideni pohjalta, mitkä ovat yrityksen tavoitteet? On siis tiedostettava, että yrityksen nykyiset tavoitteet voivat vaatia rohkeaa hiomista omistajatahdon perusteella!

3. Miten tavoitteisiin päästään? Strategiaksikin tätä polkua kutsutaan.

Yrittäjästä omistajaksi –lataamosta voit ladata simppelin Omistajatahdon analyysi -työkalun, joka näihin vaiheisiin liittyen auttaa omistajia kirkastamaan tahtonsa yrityksen tulevaisuudesta. Tämän työn tuloksena strategian päivittäminen on helpompaa. Työkalulla pääsee hyvin alkuun, mutta joskus voi tarvita ulkopuolista näkemystä ja kokemusta. Me Seedillä autamme mielellämme omistajatahdon ja konkreettisten menestyspolkujen hahmottamisessa.

Kaikenkokoiset yritykset hyötyvät Omistajatahdon analyysistä, mutta erityisesti pienet, joilla on muutama vuosi historiaa takana. Näihin yrittäjyyden ja omistajuuden murroskohta erityisesti puree.

Hanna Törmänen, Ratkaisutoimisto Seedin trainee, Omistajatahdon analyysit

Haluatko tietää lisää? Ota minuun yhteyttä 040 834 2071 tai hanna.tormanen@seedi.fi