Omistajaosaaja – Marjo Miettinen

”Omistajista pitäisi luoda esikuvia – esikuvia siitä, miten kovalla työllä voi voittaa karikot, kääntää vastatuulen myötätuuleksi ja luoda menestystä koko yhteiskunnalle”, Juha Hilmola, EY

Hyvä omistaja 2016 -äänestys pyrkii nostamaan esille suomalaista omistaja-osaamista, koska, ”Hyvän Omistajuuden eteen kannattaa taistella. Omistajuus kuuluu kaikille,” Juhani Elomaa, Taaleri.

Vuoden 2016 Hyvä omistajuus -raati on määritellyt Hyvän omistajuuden tärkeimmät kriteerit, jotka ovat omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu.

Kriteereihin peilaten on raati kutsunut Suomen eturivin omistajaosaajia mukaan tukemaan asiaa. Näiden kriteerien pohjalta esittelemme omistajaosaajan Marjo Miettisen.

Marjo Miettinen on rohkea omistaja, joka on tällä hetkellä Enston hallituksen puheenjohtaja ja Miettisen perheen omistukset yhteen kokoavan EM Group:in hallituksen jäsen. Lisäksi hän on toiminut Teleste Oyj:n hallituksen puheenjohtajana viimeisten kuuden vuoden ajan.

Tällä hetkellä Miettinen on myös Efore Oyj:n hallituksen jäsen sekä Tekniikan Edistämissäätiön TES:in hallituksen puheenjohtaja. Miettinen on hyvin kiinnostunut myös Suomen koulutusjärjestelmän kehittämisestä ja on mm. Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVAn jäsen.

Miettinen tekee väitöskirjaa luottamusmiesten asemasta suomalaisyrityksissä. Tämä kertoo aidosta halusta nähdä kolikon molemmat puolet. Miettisen perheen omistamat yritykset ovat myös vahvasti mukana yhteiskunnallisessa toiminnassa esimerkiksi tukemalla nuorisoon, liikuntaan, ympäristöön ja kulttuuriin liittyviä hankkeita.

Hyvä omistaja 2016 -äänestys on päättynyt. Kiitos kaikille äänestäneille!