Hyvä omistaja 2018 on valittu!

Kuvassa vasemmalta oikealle: Julianna Borsos (Hyvä omistaja -raadin jäsen), Kyösti Kakkonen (Eniten yleisöääniä saanut), Kari Jussi Aho (Hyvä omistaja 2018), Outi Luukko (Lehdistön valinta), Teemu Rantala (Hyvä omistaja -raadin jäsen), Marko Parkkinen (Hyvä omistaja -raadin jäsen), Eeva-Stiina Pesonen (Hyvä omistaja -raadin jäsen) sekä Tero Luoma (Hyvä omistaja -raadin puheenjohtaja)

Rukakeskuksen ja Pyhätunturin hallituksen puheenjohtaja Kari Jussi Aho palkittiin Hyvä Omistaja 2018 -kilpailun voittajana. Hänen lisäkseen kolmen eniten yleisöääniä saaneen joukossa oli Kyösti Kakkonen, Tokmannin perustaja ja suursijoittaja, sekä Outi Luukko, kiertotalouden työvaateyhtiö TouchPointin omistaja. Yhteensä ehdolla oli kahdeksan erinomaista ja erilaista omistajaa. Ääniä ja perusteluja annettiin yhteensä lähes 1300! 

”Rukakeskus, Lääkärikeskus Aava ja muut perheen yritykset ovat jatkaneet vahvaa kasvutarinaansa. Kari Jussi Aho täyttää kaikki hyvälle omistajalle asettamamme kriteerit”, sanoo kilpailun raadin puheenjohtaja ja Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma.

Kari Jussi Aho on Rukakeskuksen ja Lääkärikeskus Aavan toisen polven omistajia ja kasvattanut sisarustensa kanssa yritysten omistaja-arvoa sekä perheen omistajaosaamista raadin mielestä esimerkillisesti. ”Kari Jussi Aho on perheyrityksen omistajan malliesimerkki. Yrityksellä on takanaan onnistunut sukupolvenvaihdos. EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajana toimivan Ahon johdolla on syntynyt myös Suomalaisen Omistajuuden Toimintaohjelma”, sanoo Seedin omistaja ja toimitusjohtaja Marko Parkkinen.

Ehdolla oli kahdeksan erinomaista omistajaa. Näiden ehdokkaiden joukosta yleisö nosti kolme omistajaa ylitse muiden. Ääniä annettiin yhteensä 704 kappaletta, näistä 37 % eli 258 kappaletta kahmi Kyösti Kakkonen, joka palkittiinkin kansan syvien rivien valintana. Outi Luukko sai 18 % ja Kari Jussi Aho 14 % kaikista annetuista äänistä. Outi Luukko palkittiin lehdistön valintana, jossa perusteluna oli hänen tärkeä työnsä kiertotalouden eteenpäin viejänä.

Mukana ehdokkaina olivat kolmen palkitun lisäksi Normet Groupin Aaro Cantell, Accountorin Asko SchreyMarimekon Mika IhamuotilaGenelecin Maria Martikainen ja Antellin Tomi Lantto.

Raati valitsi voittajan kolmen eniten yleisöääniä saaneen joukosta. Tänä vuonna Hyvä omistaja 2018 -raati painotti valinnassaan omistajuutta arvoa luovana suhteena. Raadin määrittelemät hyvän omistajuuden kriteerit ovat omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen tai yritysten suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen sekä yhteiskuntavastuu. Alla lisää hankkeen etenemisestä: