Hyvä esimies saa harvoin julkista tunnustusta

Kuvassa vuoden 2015 paras pomo Esa Mäkelä, Eatech.

Työeläkeyhtiö Etera on valinnut Suomen parhaan pomon jo vuodesta 2013 lähtien ja ilmiannettuja esimiehiä on kertynyt vuosien aikana satoja.

Hyvällä johtajuudella on omistamisen ja yrittämisen kannalta aivan olennainen merkitys. Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman korostaa arjen merkitystä esimiestyössä: “Haluamme nostaa esiin esimiestyön tärkeyttä ja kiittää hyvästä johtamisesta. Johtamisen laatu on keskeinen osa kokonaisvaltaisen laadun tavoittelua ja laadun vaaliminen sekä nostaminen vaatii suunnitellun ja pitkäjänteisen panostuksen. Lopulta kuitenkin arki ratkaisee”.

Kiitollisuus kasvun ja innovaatioiden lähteenä

Paras pomo -äänestyksen kautta halutaan korostaa positiivisen työilmapiirin ja palautteen asemaa johtamisessa. “Minusta on hyvä pysähtyä hetkeksi ja kunnioittaa sekä muiden että omaa työtä. Lausutaan ääneen kiitos, syödään ja nauretaan yhdessä. Ei sen tarvitse olla sen monimutkaisempaa”, Stefan sanoo.

Eteran työhyvinvointipalvelujen päällikkö Tomi Hussin mielestä kiitollisuus voi toimia merkittävänä kasvuloikan alkulähteenä yrityksissä. “Kiitollisuus on vahvasti positiivinen asia paitsi kokijalle itselleen, myös sen kohteelle. Sen kautta vapautamme työyhteisöjemme positiivista energiaa kohti uusien ajatusten ja näkökulmien, innovaatioiden, löytämistä. Uudistamisen kautta suomalaisten yritysten ja yhteiskunnan uudistumiskyky vahvistuu”.

Hyvä esimies saa harvoin julkista tunnustusta

“Osaavat ja innostavat esimiehet saavat liian harvoin positiivista palautetta. Kitinää kyllä kuuluu, vaikka useimmat esimiehet ansaitsisivat kiitoksen sanan aina silloin tällöin. Haluamme olla osaltamme muuttamassa tätä.”, Stefan kertoo.

Viime vuonna parhaaksi pomoksi valittiin ohjelmistoyritys Eatechin toimitusjohtaja ja omistaja Esa Mäkelä.

”On mahtava juttu tulla valituksi parhaaksi pomoksi hyvien ehdokkaiden joukosta. Erityisen hienona asiana pidän sitä, että tämä on lähtenyt liikkeelle henkilöstöstä”, Esa kommentoi kisan päätyttyä.

Johtajuus linkittyy vahvasti jokaisen työntekijän arkeen. Asiantuntijaorganisaatiossa työntekijät haluavat kuulla päätösten perustelut. ”Esimerkiksi yrityksen strategian perusteleminen on tärkeää. On myös osattava kertoa, mikä on jokaisen työntekijän rooli strategian toteuttamisessa. Motivaatio on korkealla, kun jokainen tietää tehtävänsä ja merkityksensä”, Esa jatkaa.

paraspomo

Kuka on Suomen paras pomo 2016?

Parhaat pomot palkitaan jälleen maaliskuussa 2017. Etera valitsee voittajat ensin alueittain ja heidän joukostaan julkistetaan koko Suomen paras pomo. Seuraa kilpailua Eteran sivuilla täällä.

 

 

 

Etera on keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Etera työskentelee suomalaisten työkyvyn edistämiseksi.