Perheyrittäjyys kasvattaa vastuullisia omistajia

Hyvä omistaja -hankkeen tarkoituksena on nostaa esille omistajuuden merkitystä yhteiskunnassa ja Hyvän omistajan valinnalla tuodaan esille taitavia suomalaisia omistajia sekä heidän hienoa panostaan yritysten kasvun ja kehittymisen tukemiseksi.

Tänä vuonna ehdokkaita on ollut laajasti eri ryhmistä: businessenkeleitä, pääomasijoittajia, perheyrittäjiä sekä kädet savessa oman yrityksensä perustaneita, omistajan rooliin siirtyneitä henkilöitä.

Perheyrityksissä yhdistyvät sukulaissuhteet, liiketoiminta, jatkuvuus ja omistaminen. Perheyrittäjä-ehdokkaamme ovat vastuullisesti luoneet kasvua perheyrityksissä sekä osoittaneet aktiivisuutta myös sijoittamisen saralla.

Lue alta lisää perheyrittäjä-ehdokkaistamme Hyväksi omistajaksi 2017. Kuvaukset on koottu jo äänestäneiden perusteluista.

Alexander Ehrnrooth

Ehrnrooth on perheyrittäjä, kenestä on tullut bisnesenkeli. Sijoitusyhtiönsä Atine Group Oy:n kautta hänellä on omistusta monissa suomalaisissa yrityksissä. Ehrnrooth toimii tällä hetkellä mm. Fiskars Oyj:n ja Ahlström Oyj:n hallituksissa.

 

kemppi-vasama_teresaTeresa Kemppi-Vasama

Kemppi-Vasama toimii omistajana ja hallituksen puheenjohtajana poikkeuksellisen innovatiivisessa perheyrityksessä Kemppi Oy:ssä, jonka tuotanto on säilynyt Suomessa. Teresan tapa kertoa omistamisesta ja omasta sitoutumisestaan yritykseen on vaikuttavaa ja hyvin motivoitunutta.

Hänellä on hallitusosaamista mm. Cargotecista ja Suomalaisen Työn Liitosta. Juuri Kemppi-Vasaman yrittäjävastuun onkin sanottu korostuvan luottamustoimessa Suomalaisen Työn Liitossa.

Kemppi-Vasamaa kuvaillaan loistavaksi esimerkiksi vastuullisesta ja vaativasta omistajasta. Hän on lisäksi “iloinen ja mukava persoona, aina avulias ja ystävällinen. Teresa tukee suomalaista nuorta yrittäjyyttä ja kestävää kehitystä.”

Kim Kolster

Kim Kolster on viidennen sukupolven edustajana Kolster Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Kolster Oy on perustamisestaan vuodesta 1874 lähtien vienyt IPR osaamista eteenpäin Suomessa ja kasvattanut kokonaisen toimialan. Suurin osa nykyisistä IPR palveluntarjoajista on Kolsterin kouluttamia. Samoin yhtiön asiamiesten osaamista on käytetty mm. lainsäädännön valmistelussa vuosikymmenten ajan.

Perhe on ollut operatiivisesti mukana toiminnassa koko yhtiön olemassa olon ajan. Kim Kolster, kuten koko perhe, on useiden sukupolvien ajan ylläpitänyt arvoja, joissa yhtiö on investoinut henkilöstöön, jakanut onnistumisen hedelmiä heidän kanssaan sekä välttänyt pröystäilyä tai itsensä esiin tuomista.

tommi_vekkaTommi Vekka

Vekka on aktiivinen bisnesenkeli ja Hämeenlinnan puolestapuhuja, jolla on vahva perheyrittäjätausta. Hän on ollut mukana omistajana monissa yrityksissä, mm. Enegia Group Oy ja Fleet Innovation Oy. Vekkaa on kuvailtu ihmisläheiseksi johtajaksi, joka kuitenkin muistaa, että eurojen takana on elävä ihminen niitä tekemässä.

Äänestäjät arvostavat Vekan taitoja omistajana, ja ovat kommentoineet hänen olevan mm. “rento ja erittäin huumorintajuinen, mutta kykenevä tekemään vaikeita päätöksiä napakasti tarpeen mukaan. Hän on myös helposti lähestyttävä ja hänen kauttaan opin, että johtajan ja omistajan ei tarvitse olla muiden ulottumattomissa.”

“Tommi on jo itsessään kasvutarina. Hän johtaa eturivistä ja osaa vaatia, mutta on samalla antelias henkilöstöä kohtaan.”

“Tommi on aktiivisuudellaan, peräänantamattomuudellaan ja näkemyksellisyydellään löytänyt uusia bisnesalueita ja rakentanut sinne vahvaa bisnestä ja kasvua. Jatkuva nälkä oppia uutta ja kehittää bisnestä jalat maassa ja visiot korkealla.”

yom_hyva_omistaja_2017