Hyvä omistaja 2019 -äänestys

Hyvä omistaja 2019 –valinta on osa laajempaa Yrittäjästä omistajaksi -hanketta, jonka tarkoituksena on nostaa esille omistajuuden merkitystä yhteiskunnassa sekä lisätä ymmärrystä omistajuudesta työnä ja osaamisena.

Voit äänestää mielestäsi parhainta omistajaa 2.10.2019 saakka. Kahden eniten ääniä saaneen finalistin joukosta Hyvä omistaja -raati valitsee voittajan.

Omistajuutta on erilaista, ja tänä vuonna Hyvä omistaja -raati on valinnut pörssiyritysten valmentajaomistajia ehdokkaiden joukkoon. Nämä yrityksiinsä sitoutuneet henkilöt kehittävät pitkäjänteisesti pörssiyrityksen merkittävänä omistajana omistustaan. He sijoittavat pitkällä aikavälillä ja pyrkivät organisaation kasvattamiseen osakkeenomistajille ja maailmalle kestävällä tavalla. Näin tarjoutuu tavallisille suomalaisille kiinnostavia, myös uusia, sijoituskohteita.

Hyvä omistaja -raatimme on määritellyt kuusi hyvän omistajuuden kriteeriä, jotka ovat omistaja-arvon kasvattaminen, ymmärrys ja näkemys yrityksen tai yritysten suunnasta, kokonaisuuden tasapaino, hallinto- ja hallitusosaaminen, yhteiskuntavastuu sekä omistajuuden kasvot. Tänä vuonna raadissa mukana viime vuoden Hyvä omistaja -voittaja Kari Jussi Aho.

Näin äänestät:

  • Tutustu ehdokkaisiin tarkemmin lukemalla heistä lisää jokaisen ehdokkaan nimen kohdalta löytyvän linkin takaa.
  • Valitse alla olevista paras omistaja ja äänestä häntä ehdokkaan alla olevasta ”äänestä” -painikkeesta.
  • Voit äänestää vain kerran yhtä ehdokasta. Mikäli äänestät samalla sähköpostiosoitteella toista ehdokasta, ensin antamasi ääni poistuu.
  • Äänestystulokset käsitellään luottamuksellisesti emmekä luovuta tietoja eteenpäin.
  • Äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl Koti Puhtaaksi siivousyrityksen lahjakortteja (arvo noin 200 €).
  • Äänestys on auki 2.10.2019 asti.

 


Miia Sarkola

Hyvä omistajuus vaatii rohkeita päätöksiä, sitoutumista ja sinnikkyyttä. ”Uuden organisaatiorakenteen myötä yrityksen perusta on kunnossa ja terveeltä pohjalta on hyvä ponnistaa vieläkin korkeammalle kasvukäyrälle.” Vuonna 1997 Miia Sarkola oli juuri valmistunut liiketalouden tradenomiksi. Hänellä oli vahva tahto työllistyä kotiseudullensa Pihtiputaalle, mutta tarjolla ei ollut mielekästä työtä vastavalmistuneelle tradenomille. Sarkola päätti työllistää itse itsensä perustamalla yhtiökumppaninsa... Read more »

Haluan saada uutiskirjeen

Johan Hammarén

Hyvän omistajan tärkein piirre on nöyryys. ”Jos olet onnistunut omistajuudessa, niin harvoin olet onnistunut siinä yksin. ” Näin kiteyttää Johan Hammarén. Tapaamme CapMan Oyj:n tiloissa, jolle hän ja neljä muuta perustajaosakasta ovat vuoden 2019 alussa myyneet omistamiensa JAM Advisors Oy:n enemmistö osakekannan. Nyt hänellä on vihdoin aikaa keskittyä täysin rinnoin aktiivisen omistajan rooliin sekä viedä... Read more »

Haluan saada uutiskirjeen

Mikko Kuitunen

Omistaja-arvo on muutakin kuin rahaa. ”Oleellista on myös, että millä aikajänteellä ja millä ehdoilla omistaja-arvoa kasvatetaan… Ei kasveta paremman huomisen ehdoilla” Tapaan Vincitin toimitusjohtajan Mikko Kuitusen heidän uudessa toimistossaan Helsingissä. Haastatteluun on varattu aikaa 45 minuuttia, mikä on vähän. Kuitunen puhuu nopealla tempolla ja täyttä asiaa. Hän on tottunut olemaan tehokas. Tehokkuus juontaa juurensa Kuitusen... Read more »

Haluan saada uutiskirjeen

Sami Ensio

Vaikuttava omistajuus tuo tahtoa päästä vaikeiden aikojen yli ”Omistajavetoisuus yrityksessä tarkoittaa usein sitä, että päätöksiä tehdään pidemmällä aikavälillä” ”Omistamisfilosofianani on, että on joko täysillä mukana, jolloin voi satsata paljon resursseja siihen tai sitten on passiivisesti mukana, jolloin omistaminen on hajautettua eikä sitä ajatella sen kummemmin.” Ensio kuvaakin olevansa 100-prosenttisesti sitoutunut Innofactoriin, jonka perustajana, toimitusjohtajana ja... Read more »

Haluan saada uutiskirjeen