30.11.2016
Paptic Oy

Tulevaisuuden muovi on Paptic

 

Seedi on pienellä omistuksella mukana suomalaisessa Paptic Oy:ssä, joka sai upeasti näkyvyyttä tällä viikolla Times Squarella! Paptic on kehittänyt suomalaisen innovaation, biologisesti hajoavan vastineen muoville.

Yrityksen missiona on korvata muovi pakkausmarkkinoilla uudella puupohjoisella paptic-materiaalilla, sillä esimerkiksi tavallisten muovipussien haitat ympäristölle on huomattu jo ympäri maailman. Muovipussit ovat hengenvaarallisia eläimille ja muovin haitat erityisesti valtamerien eliöstölle ovat olleet vilkkaan keskustelun alla viime aikoina.

Papticin innovaatio yhdistää paperin ja muovin hyvät ominaisuudet: materiaali on kestävämpää ja kevyempää kuin paperi sekä lisäksi kierrätettävää ja sen sovellusmahdollisuudet ovat miltei rajattomat. Keveyden ansiosta Paptic voi auttaa vähentämään kuljetuskustannuksia ja joustavuus tarjoaa useita mahdollisuuksia erilaisten pakkausten hyötykäyttöön. Materiaali soveltuu ruoan ja toisaalta terävienkin esineiden, kuten ruuvien, säilytykseen.

Suomalaista huippuosaamista parhaimmillaan edustava Paptic on valmistettu pääosin puukuidusta ja hajoaa luonnossa, mutta yrityksen kotisivuilla kannustetaan siitä huolimatta kierrättämään.

Sparrauskilpailu Kasvu Openin finalisti

Vuonna 2015 perustettu Paptic Oy osallistui ensimmäistä kertaa järjestettävään Kasvu Openiin, Suomen suurimpaan yritysten sparrauskilpailuun ja ylsi mukaan finaalitaistoon. Kasvu Open -kasvuyrittäjyysohjelmassa Suomen kovimmat yritysjohtajat tutustuvat Suomen kasvuhakuisimpiin yrityksiin.

Ensimmäisiä innovatiivisesta materiaalista valmistettuja kauppakasseja on saanut Seppälän myymälöistä 2016 kesäkuusta alkaen. “Haemme yhteistyössä Seppälän kanssa ideoita kuluttajilta uudelleenkäytettävän Paptic-kassin rooleista ihmisten arjessa”, Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen kertoo.

Lisäksi yhteistyötä tehdään Suomen Body Shop Oy:n kanssa. Yritys tähtää kansainvälisille markkinoille ja tulevien vuosien tavoitteena on skaalata tuote teolliseen mittakaavaan. Toimitusjohtaja Tuomas Mustonen haluaa nähdä Papticilla ison joukon kansainvälisiä asiakkaita muutaman vuoden kuluttua.

Tutustu Papticiin lähemmin täällä.

Papticista on uutisoitu myös täällä:
Kasvu Open -sivusto
VTT:n uutinen
Bio-Based World News

Paptic Oy on vuonna 2015 perustettu start-up, jonka tavoitteena on korvata muovi pakkausmarkkinoilla ympäristöystävällisellä ja biohajoavalla paptic-materiaalilla.