Businessenkelin neuvoja kuunnellaan

Hyvä omistaja -hankkeen tarkoituksena on nostaa esille omistajuuden merkitystä yhteiskunnassa ja Hyvän omistajan valinnalla tuodaan esille taitavia suomalaisia omistajia sekä heidän hienoa panostaan yritysten kasvun ja kehittymisen tukemiseksi.

Tänä vuonna ehdokkaita on laajasti eri ryhmistä: businessenkeleitä, pääomasijoittajia, perheyrittäjiä sekä kädet savessa oman yrityksensä perustaneita, omistajan rooliin siirtyneitä henkilöitä.

Alla esitellyt businessenkelit ovat aktiivisesti sijoittaneet lukuisiin suomalaisiin yrityksiin ja auttaneet monia alkuvaiheen yrityksiä kattavalla osaamisellaan business-maailmasta. Heidän roolinsa on merkittävä myös yhteiskunnallisesti kasvu- ja start-up yritysten menestyksen avittajina.

Lue alta lisää businessenkeli-ehdokkaistamme Hyväksi omistajaksi 2017. Kuvaukset on koottu jo äänestäneiden perusteluista.

riku_asikainenRiku Asikainen

Huippusijoittaja, joka ollut omistajana yli 30 koti- ja ulkomaisessa yrityksessä. Asikainen on ollut perustamassa FIBAN:ia (Finnish Business Angels Network) sekä toimii tällä hetkellä mm. EBAN:n (European Business Angels Network) hallituksessa.

Ensimmäisen yrityksensä, Lukiolaisten kirjakaupan, hän perusti vuonna 1992. Vuonna 2013 kauppa myytiin Sanoma WSOY:lle ja myöhemmin samalla idealla toimiva kirjakauppa perustettiin myös Ranskaan.

“Viimeisen vuoden aikana on hän ollut mm. Jungle Juice Barin kasvun ja myynnin osalta tärkeä osa itse yritystä.”

lennu_keinana_hyva_omistajhaa_ehdokas_2017Lennu Keinänen

Keinänen on palkittu kasvuyrittäjä, enkelisijoittaja ja startup-advisor. Keinästä on luonnehdittu “esimerkilliseksi yrittäjäksi jo 16-vuotiaasta alkaen”.

Hän on ollut mukana perustamassa 10 eri yritystä, joista hän on tehnyt 4 yritys- tai liiketoimintakauppaa. Keinänen työskentelee 11 portfolio-yrityksen kasvun edistämiseksi tukemalla niiden johtoa mm. hyvän yrityskulttuurin luomisessa ja rahoituksen hankkimisessa.

Keinänen arvostaa työntekijöitään, mikä ilmenee äänestyksessä annetuista kommenteista: “Lennu välittää yritystensä työntekijöistä. Uskon, että työpaikkani mahtava henki on isolta osin lähtöisin Lennun aikanaan tekemistä valinnoista.”

Pertti Nupponen

Enkelisijoittaja, joka sijoittaa puhtaan teknologian (cleantech) startuppeihin ja toimii hallituksen puheenjohtajana useissa yrityksissä ja säätiöissä. Toinen perustajista ja puheenjohtaja Vuokon Luonnonsuojelusäätiössä, joka tukee eliölajien, ympäristön- ja luonnonsuojelua sekä niihin liittyvää tutkimustyötä, samoin kuin luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä ja suojelua. Vaikuttavuussijoittaja.

Kim-Vaisanen-Hyva-omistaja-2017-ehdokasKim Väisänen

Väisänen on start up -sijoittaja, joka on tehnyt pitkän uran IT-alalla. Väisänen on perustanut mm. tiedon­tuhontapalvelun Blanccon, jonka myi 60 miljoonalla eurolla.

Väisänen toimii mentorin roolissa “poikkeuksellisesti, sillä hän opettaa ajattelemaan sen sijaan, että hän itse antaisi vastaukset”.

Kimin neuvot ja kyky nähdä syvälle bisneksen ongelmien ytimeen tekee hänestä korvaamattoman omistajan. Kim on henkilöstölähtöinen, taitava sekä viisas liikemies. Väisäsellä on myös vankka kokemus ulkomaankaupasta, ja hänen yrittäjäkokemuksellaan on suuri vaikutus start-up yrityksien käynnistykseen.

Äänestäneet ovat nostaneet esille lisäksi, että “Kim tuo yrityksiin paljon muutakin kuin pääomaa”.

yom_hyva_omistaja_2017

Hyvän omistajuuden kriteerit voit käydä lukemassa sivuiltamme täältä.